8 enkla steg till en ny hemsida

Att bli kund hos CMS

Vad händer när du blivit kund hos oss och vi ska producera er nya hemsida?

Varje produktion är unik, men det finns också gemensamma steg att ta. Vi kommer finnas med dig hela vägen till din nya hemsida för att göra processen så enkel och trygg som möjligt för dig.

Att bli kund hos CMS
 1. Bekräftelse och välkomstbrev.
  Inom ett par arbetsdagar sänder vi över en bekräftelse på det avtal du tecknat. Där finns all information gällande avtalet specificerat. Skulle något kännas oklart hör du helt enkelt av dig.
 2. Domännamn och plats på webbhotell.
  Om du har ett domännamn sedan tidigare förbereder vi inför den pekning som senare kommer ske. Saknar du domännamn hjälper vi dig att köpa in ett enligt tidigare överenskommelse. Vi lägger också upp en plats på webbhotellet.
 3. Uppstart.
  Du får ett samtal från vår produktionsavdelning. Vi diskuterar de önskemål du har och kommer med tips och råd. Vi är mycket flexibla. Känner du dig tveksam och vill att vi tar fram ett förslag utifrån fria händer ordnar vi det. Har du själv många tankar och idéer jobbar vi självfallet vidare med dessa. Vi kommer behöva information/texter om ditt företag och dess tjänster/produkter samt eventuella bilder och logo. Kanske kan dessa hämtas från en befintlig sida, eller så mailar du dem till oss. Vi kommer efter samtalet sända ett mail till dig med en sammanfattning om vad du behöver återkomma till oss med samt en länk till inspirationssidor.
 4. Eventuella påminnelser.
  Om vi saknar material från dig kommer vi regelbundet att påminna dig om att inkomma till oss med det. Vi är fullt medvetna om att vardagen kan innehålla många måsten och att en påminnelse gällande hemsidan kan vara välkommen ibland. Vi släpper inte taget, utan finns med dig hela vägen.
 5. Produktion.
  När tillräckligt med material inkommit tar vi fram ett första förslag enligt vår analys och den överenskommelse vi gjort. När förslaget är klart får du tillsänt dig en produktionsadress som du kan gå in och titta på, gärna både i dator och mobil. Vi har då utfört ett designarbete, gått igenom dina texter, byggt upp hemsidan (anpassat för alla enheter), det första stegen för GDPR-anpassning och grundläggande SEO.
 6. Eventuella kompletteringar och/eller korrigeringar.
  När du sett det förslag vi sänt ut till dig finns möjlighet till korrigeringar eller kompletteringar. Kanske väcker förslaget nya tankar eller har vi råkat missuppfatta något. Kanske var ditt material inte riktigt komplett när vi började jobba med din sida. Det är nu dags att färdigställa sidan, du skickar enkelt in önskemålen per mail eller slår oss en signal för att berätta vad du önskar ändra. Känner du dig nöjd är det dags för nästa steg.
 7. Publicering.
  När du känner dig nöjd med den nya sidan är det dags att publicera den. Oftast sker den så kallade pekningen av domänen i en kontrollpanel hos den leverantör där domänen registrerats. Vår support finns med dig och hjälper dig med pekningen, men det är viktigt att du har tillgång till dina inloggningsuppgifter. Vi hjälper vi dig även med eventuell flytt av e-post. Samtidigt installerar vi SSL, gör de sista GDPR-inställningarna och anmäler till sökmotorer. Du får också inloggningsuppgifter som gör att du löpande kan göra uppdateringar på egen hand.
 8. Din nya sida är online.
  Uppstår det några frågor finns vår support tillgänglig per telefon eller e-post.

Vi ser fram emot att hjälpa dig med din digitala närvaro!

Mer än bara en hemsida
Hemsida i WordPress med CMS Multi.
Läs mer om vad som ingår när du skaffar hemsida ifrån oss.

Välkommen till bloggen

På CMS-bloggen publicerar vi innehåll för ökad affärsnytta. Vill du utveckla dina kunskaper i WordPress eller undrar du du vad sökmotoroptimering är för något? Här får du svar.

Vill du vara med och bestämma vad vi tar upp i CMS-bloggen? Hör gärna av dig till cms-bloggen@cms.se.