CMS – System för att hantera och publicera information.

Vad innebär det egentligen?

CMS är kanske ett begrepp som låter bekant. Men känner du till vad det egentligen har för innebörd? Förkortningen CMS står för Content Management System och det kan på svenska översättas till publiceringsverktyg eller innehållshanteringssystem. Det handlar alltså om system för att hantera och publicera olika former av information.

Webbaserat CMS

Ett webbaserat CMS används för att hantera innehållet på en webbplats och där det inte krävs något annat verktyg än din webbläsare. Det är också den typ av CMS som vi vanligtvis avser när vi använder begreppet CMS.

Styrkor med att jobba i ett CMS

Det finns många olika webbaserade Innehållshanteringssystem, men några fördelar som följer med de flesta är:

  • Ett webbaserat CMS kräver inte några specialprogram installerade. Du behöver enbart din webbläsare. Det gör dig också flexibel genom att du smidigt kan arbeta på olika enheter.
  • I webbaserade CMS är generellt sett behovet av att använda kod reducerat. Det gör att det inte krävs omfattande tekniska kunskaper för att kunna uppdatera sidan med texter och bilder.
  • Generellt skiljer CMS på innehåll och design. Det underlättar i att ge en enhetlig design genom hemsidans olika undersidor.
CMS, Wordpress, hemsida

Olika CMS

Det finns ett stort utbud av CMS på marknaden. Kanske kan valet kännas svårt när du står inför att bygga en ny hemsida eller bygga om en befintlig. Vi på Connected CMS vurmar för WordPress.

Just WordPress är det CMS som har fått störst spridning och det har stora fördelar.

CMS 3.0

Detta CMS har vi skapat genom att bygga vidare på den öppna programvaran WordPress. Det gör att vi kan erbjuda ett verktyg som är både flexibelt och lätthanterligt.

Vi hjälper dig gärna att bygga upp din hemsida och du får då en säker hemsida som är lätt att uppdatera. Även om vårt CMS gör det enkelt för dig att göra uppdateringar så finns vår support självfallet där för dig, för guidning eller för att göra uppdateringarna åt dig. I CMS 3.0 ser vi till att du får din sida byggd responsivt och anpassad för GDPR.

Läs mer om CMS 3.0 och vad det kostar.
Allt detta ingår.

Har det blivit mycket CMS?

I denna artikel har vi inkluderat CMS i tre begrepp som är tätt sammanlänkade, men ändå olika:

  • CMS: Ett begrepp som beskriver system med avsikten att hantera och publicera information. Här talar vi alltså inte om ett specifikt system utan ett samlingsnamn för den särskilda typen av system.
  • CMS 3.0: Benämningen på vårt specifika CMS.
  • Connected CMS: Vårt företagsnamn som också beskriver fokus i vår verksamhet. Att vi jobbar med just webbpublicering och mer specifikt med vårt gedigna CMS 3.0.

Kontakta oss gärna

Vi brinner för våra produkter och ser fram emot att berätta mer om hur vi kan hjälpa dig.

Kontakta oss

sailing events
Flyttfirma i Malmö
Städfirma Malmö Flyttstäd
Diatel